Συμβουλές

Ξυριστική μηχανή – βρες αυτήν που καλύπτει τις ανάγκες σου

Μία καλή ξυριστική μηχανή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου μπορεί να σε αναδείξει γλυτώνοντάς σε από κόπο και χρόνο!

Η ξυριστική μηχανή είναι η μικροσυσκευή που θέλεις να αποκτήσεις για την προσωπική σου φροντίδα και να μην «παιδεύεσαι» με τα παραδοσιακά ξυραφάκια και τον αφρό που μπορεί να σου προκαλούν ξηρότητα και μικροτραυματισμούς και που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο σύνολο των αναγκών σου. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να καλύψουν όχι μόνο αυτούς που ξυρίζονται κάθε μέρα, αλλά και εκείνους που διατηρούν μουστάκι ή μούσι (κοντό ή μακρύ) και θέλουν να το διατηρούν περιποιημένο χωρίς τακτικές επισκέψεις στο barber shop! Φυσικά εκτός από την ξυριστική μηχανή υπάρχουν και πολλά προϊόντα περιποίησης που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις περιποιημένη ακόμη και την πιο μακριά γενειάδα. Βεβαίως η συχνότητα του ξυρίσματος και οι εξειδικευμένες σου ανάγκες, θα σε οδηγήσουν και στην κατάλληλη για εσένα ξυριστική μηχανή. Το άρθρο που ακολουθεί είναι ένας χρήσιμος οδηγός για εσένα που θέλεις να επενδύσεις σε μια ξυριστική μηχανή αλλά είσαι αναποφάσιστος!

Ξυριστική μηχανή: Σκέψου τις ανάγκες σου & διάλεξε σωστά!

Η ρουτίνα που ακολουθείς σε σχέση με τα γένια σου είναι και αυτή που θα σου δώσει τις απαντήσεις για το ποια ξυριστική μηχανή ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ σου. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως οι τύποι των μηχανών έχουν τόσο εξειδικευμένη χρήση. Επίσης, μία ξυριστική μηχανή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε άλλα μέρη του σώματός σου, ή για να ξυρίζεις το κεφάλι σου. Επομένως, εάν τη θέλεις και για αυτές τις χρήσεις, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τις δυνατότητές της και ως προς αυτές τις παραμέτρους. Υπάρχουν ξυριστικές μηχανές προσώπου, ξυριστικές μηχανές σώματος, αλλά και μηχανές που είναι σχεδιασμένες και για τα δύο. Επομένως, αν η μηχανή σου είναι προσώπου είναι λάθος να τη χρησιμοποιήσεις σε σημεία του σώματός σου γιατί μπορεί να τη χαλάσεις. Εάν ανήκεις στην κατηγορία των αντρών που ξυρίζονται κάθε μέρα, θα πρέπει να στραφείς στις μηχανές foil.

Ξύρισμα κάθε μέρα ή ευαίσθητο δέρμα, ιδού η λύση!

Οι ξυριστικές μηχανές τύπου foil είναι μια κατηγορία ξυριστικών μηχανών οι οποίες διαθέτουν στο πάνω μέρος της μηχανής κυλινδρικές κεφαλές που περιστρέφονται. Κάθε κεφαλή περιέχει οπές οι οποίες πιάνουν τις τρίχες για να τις κόψει η λεπίδα σε πολύ κοντινή απόσταση από το δέρμα. Όπως καταλαβαίνεις, είναι ιδανική ξυριστική μηχανή για καθημερινό ξύρισμα ή για ευαίσθητα δέρματα. Ακόμη, με αυτόν τον τύπο ξυριστικής μηχανής, με τις περιστρεφόμενες κεφαλές, μπορείς να πετύχεις διορθωτικές λεπτομέρειες σε μούσι και μουστάκι. Γενικώς, ενδείκνυται η συγκεκριμένη ξυριστική μηχανή τόσο για να διατηρείς το μούσι σου στο ίδιο σχήμα με ευκολία, όσο και για να απαλλάσσεσαι εξ ολοκλήρου από τις τρίχες του προσώπου σου μέσα από τη ρουτίνα της καθημερινής σου περιποίησης. Το δεύτερο που θα πρέπει να προσέξεις είναι η τροφοδοσία της μηχανής σου: Καλώδιο ή μπαταρία; Εάν έχεις διαθέσιμη πρίζα που σε εξυπηρετεί, η τροφοδοσία με καλώδιο είναι μια ασφαλής επιλογή, εάν δεν θέλεις να ξεμείνεις ξαφνικά από μπαταρίες! Ή εναλλακτικά, στρέψου στις επαναφορτιζόμενες μηχανές.

Η κατάλληλη ξυριστική μηχανή αν δεν ξυρίζεσαι συχνά!

Αυτός ο τύπος ξυριστικής μηχανής ονομάζεται rotary ξυριστική μηχανή και είναι extra ανθεκτική στο νερό. Είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς οι οποίοι δεν ξυρίζονται συχνά• κόβει τέλεια ακόμη και τις πολύ άγριες τρίχες, ενώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση ως μηχανή γιατί δεν κόβει από κοντά τις τρίχες για αυτόν τον λόγο χρειάζεται καθάρισμα μόνο ανά τακτά διαστήματα. Η συγκεκριμένη ξυριστική μηχανή διαθέτει και αυτή περιστρεφόμενες κεφαλές, αλλά κυκλικού σχήματος και με μικρές λεπίδες στις άκρες τους. Ενδείκνυται για πρόσωπα ή σώματα με καμπύλη λόγω του σχήματός της. Όσον αφορά την τροφοδοσία τους, και σε αυτήν την περίπτωση ισχύουν οι γνωστές επιλογές. Οι επαναφορτιζόμενες ξυριστικές μηχανές έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να αλλάζεις τακτικά μπαταρίες ή να εξαρτάσαι από την πρίζα στη σωστή θέση, αρκεί να θυμάσαι όμως να τη φορτίζεις πιθανόν μέσω κάποιας παροχής (πρίζα – καλώδιο) ή αφήνοντάς την σε κάποια βάση για να φορτίσει.

Ψάχνεις το τέλειο δώρο προς τον φίλο σου; Το βρήκες!

Η ξυριστική μηχανή μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ ωραίο και πρακτικό δώρο προς τον σύντροφό σου ή τον φίλο σου! Γνωρίζεις τις ανάγκες του και την καθημερινή ρουτίνα που ακολουθεί και ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεται για μια ολοκληρωμένη περιποίηση σε πρόσωπο και σώμα, γιατί λοιπόν να μην του χαρίσεις το απόλυτο δώρο; Στην πλούσια συλλογή μας μπορείς να βρεις πραγματικά ό,τι ταιριάζει στις ανάγκες του σε προνομιακές τιμές. Μάλιστα, σου έχουμε και κάποιες προτάσεις δώρων για να πάρεις ιδέες! Μαζί με την κατάλληλη ξυριστική μηχανή για εκείνον μπορείς να του χαρίσεις μια ισιωτική χτένα τόσο για μαλλιά όσο και για μούσια. Σου εγγυόμαστε πως θα λατρέψει το συγκεκριμένο εργαλείο, καθώς θα μπορεί να δώσει όγκο στα μαλλιά του, να ισιώσει τα πλαϊνά μέρη, ή απλώς να ισιώσει τα μαλλιά του εάν είναι σγουρά. Ακόμη είναι ιδανική και για το μούσι με ελεγχόμενη θερμότητα και κεραμική πλάκα. Η ειδική χτένα προστατεύει από την πλάκα θέρμανσης και ικανοποιεί τις ανάγκες σου για πολλά και διαφορετικά χτενίσματα στα μαλλιά.

Ξυριστική μηχανή σώματος: Γιατί να την επιλέξω;

Είτε έχεις βαρεθεί με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είτε θέλεις να κάνεις ένα δώρο στον αγαπημένο σου, το οποίο με πολύ απλό τρόπο και ανώδυνο θα τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τις ανεπιθύμητες τρίχες σε διάφορα μέρη του σώματος, σου έχουμε τη λύση! Μία ξυριστική μηχανή σώματος προορισμένη για άντρες, η οποία είναι υψηλής εργονομίας για εύκολη χρήση, είναι η απάντηση. Πιο συγκεκριμένα, η ξυριστική μηχανή σώματος – πλάτης και ποδιών διαθέτει φυσικά λεπίδα ασφαλείας για να αποκλείσει κάθε πιθανότητα για μικροτραυματισμό, ωστόσο η λεπίδα είναι μεγάλου μεγέθους για καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα. Με μεγάλη ευκολία στη χρήση και ειδική, εργονομική λαβή για να μπορεί να φτάνει στα «τυφλά» σημεία της πλάτης χωρίς δυσκολία. Η περιποίησή σου γίνεται πλέον «παιχνιδάκι» και δεν χρειάζεται πια να ανησυχείς για τις εμφανίσεις σου με μαγιό ή στο γυμναστήριο. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να υπομένεις μια ενοχλητική τριχοφυΐα στο σώμα σου – σε περίπτωση που σε ενοχλεί – αφού μπορείς με έναν πολύ οικονομικό, εργονομικό και ασφαλή τρόπο να παρέχεις στον εαυτό σου το καλύτερο αποτέλεσμα!