Χρήσιμα

Δώρα για παιδιά – προτάσεις για αγόρια και κορίτσια

Επίλεξε τα κατάλληλα δώρα για παιδιά από την πλούσια συλλογή μας και δες την ευτυχία να ζωγραφίζεται στα μάτια του παιδιού – παραλήπτη του δώρου!

Είτε είσαι γονιός είτε είσαι θείος ή θεία ή απλώς αν έχεις παιδιά στον φιλικό σου κύκλο και αναρωτιέσαι τι δώρα να τους προσφέρεις που να τα ξετρελάνουν, έχουμε να σου δώσουμε πολλές ιδέες για πρωτότυπα αλλά και κλασικά δώρα για παιδιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως ανάμεσα στις προτάσεις μας, θα βρεις το κατάλληλο δώρο ακόμη και για τις πιο απαιτητικές και εξειδικευμένες προτιμήσεις! Η αλήθεια είναι πως οι νέες γενιές παιδιών μεγαλώνοντας στα χρόνια της απόλυτης τεχνολογικής επιρροής είναι και πιο «δύσκολες» ως προς τα παιχνίδια που τους αρέσουν! Ωστόσο, τόσο το κλασικό παιχνίδι όσο και τα πιο εξελιγμένα – μοντέρνα παιχνίδια μπορούν να γίνουν εξαιρετικά δώρα για παιδιά, και να τα κρατούν απασχολημένα για πολλή ώρα. Αρκεί βέβαια το δώρο σου να απαντάει τόσο στις επιθυμίες όσο και στις ανάγκες του παιδιού. Παρακάτω θα βρεις πολλές κατηγορίες παιχνιδιών, αλλά και new entries στην αγορά του παιχνιδιού που είναι ήδη πολύ δημοφιλείς επιλογές!

Δώρα για παιδιά: Οι κλασικές επιλογές ως διαχρονικές αξίες!

Τα λεγόμενα κλασικά παιχνίδια, δηλαδή τα επιτραπέζια, οι κούκλες, τα αυτοκίνητα, τα τρενάκια, οι φιγούρες, οι μπάλες και η λίστα δεν σταματά, είναι αυτά που όχι μόνο διαμορφώνουν την παιδική ηλικία και το πλαίσιο του παιδικού παιχνιδιού, αλλά παράλληλα λειτουργούν στη συλλογική μνήμη ως φορέας αναμνήσεων και εμπειριών. Για αυτό είναι πολύ σημαντικά και πάντα κατέχουν μία θέση στην καρδιά μας, αλλά και στα παιδικά δωμάτια. Μέσα από το μιμητικό παιχνίδι ή το παιχνίδι των ρόλων τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και αναπτύσσουν δεξιότητες. Τα δώρα για παιδιά μπορούν να είναι εξίσου και κλασικά και ευφάνταστα! Παιχνίδια που οξύνουν τις ικανότητες, νοητικές και σωματικές, όπως σετ μπόουλινγκ, μουσικό χαλί ή παιδικά μουσικά όργανα, μπάλες ή στόχοι με βελάκια. Ακόμη, η μεγάλη ποικιλία από τα παραδοσιακά τηλεκατευθυνόμενα οχήματα μπορεί να είναι το κατάλληλο παιχνίδι για το παιδί που αγαπά τη δράση, τα αυτοκίνητα και τα οχήματα! Φυσικά οι φιγούρες και οι κούκλες ως κατεξοχήν παραδοσιακά δώρα για παιδιά έχουν ανεκτίμητη θέση στην καρδιά τους και όχι άδικα αφού τους χαρίζουν ατέλειωτες ώρες ευφάνταστου παιχνιδιού!

Παιχνίδια για πιο μικρά παιδιά – παιδικά

Η λεγόμενη κατηγορία των παιδικών παιχνιδιών περιλαμβάνει παιχνίδια για μικρά παιδιά ηλικίας έως 7 ή 8 χρονών. Ιδίως, σε αυτές τις ηλικίες τα δώρα για παιδιά μπορούν να είναι καθοριστικής σημασίας για εκείνα, καθώς τα βοηθούν να αναπτύξουν τη φαντασία, τις δεξιότητές τους, αλλά και να βρουν τις κλίσεις τους. Για παράδειγμα, η κατηγορία μουσικών παιδικών παιχνιδιών είναι ιδανική για όλους τους παραπάνω λόγους. Μουσικά παιδικά όργανα πάσης φύσεως, μουσικά χαλιά και παιδικά μικρόφωνα είναι μερικά παραδείγματα από αυτά. Πολύ δημοφιλή δώρα για παιδιά, επίσης, είναι τα «αγωνιστικά», δηλαδή τα επιτραπέζια ποδοσφαιράκια, τα φλιπεράκια, τα skateboards, στόχοι με βελάκια, σετ μπόουλινγκ, επιδαπέδιες μπασκέτες και πολλές άλλες επιλογές προς αυτήν την κατεύθυνση. Δράση, ρυθμός και διασκέδαση βρίσκονται στον πυρήνα αυτών των παιχνιδιών. Στην ίδια λογική – και για ακόμη περισσότερη δράση – ενδείκνυνται τα τροχοφόρα οχήματα, τα τρίκυκλα, τα πατίνια ή τα ποδήλατα. Μάλιστα, με το πολυμορφικό πατίνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως περπατούρα, πατίνι και ποδηλατάκι έχεις τρία σε ένα, και σου εγγυόμαστε πως το παιδί θα το λατρέψει!

gadget: Η τεχνολογία στα παιχνίδια – δώρα για παιδιά!

Η τεχνολογία είναι μία πραγματικότητα που δεν θα μπορούσε να λείψει από την παραγωγή και τον σχεδιασμό των παιχνιδιών. Δώρα για παιδιά – gadgets, όπως ασύρματα ακουστικά, παιδικές φωτογραφικές μηχανές και παιδικό ρολόι gps, ακόμη και παιδικούς ασύρματους πομποδέκτες. Τα ασύρματα ακουστικά μπορείς να τα βρεις σε πολλά και ευφάνταστα σχέδια! Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά – ακόμη και τα πιο μικρά – λατρεύουν την τεχνολογία! Άλλωστε μεγαλώνουν μέσα σε αυτήν και τη γνωρίζουν ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Τα tech δώρα για παιδιά είναι ιδιαιτέρως αγαπητά και μάλιστα μπορούν να γίνουν η αιτία για να αναπτύξει το παιδί πιο σύνθετες δεξιότητες. Ένα τέτοιο πρωτότυπο και χαρακτηριστικό παράδειγμα τεχνολογικού παιχνιδιού είναι το στυλό τρισδιάστατης εκτύπωσης 3D! Είναι εύκολο στη χρήση του και το παιδί μπορεί να ζωντανέψει ό,τι ζωγραφίζει στο χαρτί στη ρεαλιστική του μορφή εξερευνώντας τη φαντασία του με τον πλέον δημιουργικό τρόπο! Κάρτες έκπληξης, απίθανες ευχετήριες κάρτες αλλά και κορνίζες μπορούν να κατασκευαστούν εύκολα από το μικρό σας.

Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια τώρα!

Τα δώρα για παιδιά δεν είναι μία εύκολη υπόθεση ακόμη κι αν υπάρχουν δεκάδες επιλογές. Ο λόγος είναι πως όπως και οι υπόλοιποι καταναλωτές, έτσι και τα παιδιά επηρεάζονται πολύ από τη «μόδα» που κυριαρχεί στον χώρο του παιχνιδιού, τις διαφημίσεις αλλά και τα παιχνίδια των φίλων τους. Για αυτό σου έχουμε συγκεντρώσει κάποια από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια αυτή τη στιγμή. Τα συγκεκριμένα δώρα για παιδιά απευθύνονται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας.

  • Ένα παιχνίδι που γίνεται ανάρπαστο αυτή τη στιγμή και αγαπιέται πάρα πολύ από τους μικρούς μας φίλους είναι το επαναφορτιζόμενο κακτάκι που χορεύει, τραγουδάει και επαναλαμβάνει ό,τι λες. Πρόκειται για ένα φωτιζόμενο λούτρινο κακτάκι που μπορεί να προσφέρει πολλές ώρες ψυχαγωγίας στα παιδιά σας. Το χαριτωμένο κακτάκι αντιδράει, μιμείται και επαναλαμβάνει ό,τι ακούει ξεχωρίζοντας με τον πολύχρωμο φωτισμό LED καθώς χορεύει, αλλά και τα 15 ενσωματωμένα τραγούδια για να χορέψετε οικογενειακώς (διαθέτει πολλά ενσωματωμένα ξένα hits). Επιπλέον, διαθέτει δυνατότητα ηχογράφησης.

Δώρα για παιδιά: Ανακάλυψε όλες τις δημοφιλείς επιλογές!

Τα δημοφιλή δώρα για παιδιά μικρότερης ηλικίας είναι συνήθως πολυμορφικά και έχουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής λόγου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το παρακάτω εξίσου αγαπητό δώρο.

  • Ο Γατούλης που μιλάει! Αυτό είναι το δεύτερο πολύ δημοφιλές και αγαπητό παιχνίδι της κατηγορίας δώρα για παιδιά μικρότερης ηλικίας, που θα σου εξασφαλίσει σίγουρη επιτυχία! Πρόκειται για έναν όμορφο γατούλη 30 εκατοστών που επαναλαμβάνει ό,τι του λες, όχι μόνο μία αλλά δύο φορές! Τα παιδιά τον λατρεύουν και περνούν πολλές ώρες μαζί του. Και στην περίπτωση του ομιλούντα κάκτου, αλλά και του γατούλη, τα παιδιά βελτιώνουν την ομιλία τους με έναν ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.
  • Κουμπαράς πεινασμένο σκυλάκι! Ένα παραδοσιακό παιχνίδι που με τη βοήθεια της τεχνολογίας μετετράπη σε ένα gadget! Απλώς τοποθέτησε το κέρμα στο πιατάκι του σκύλου, εκείνος θα το καταβροχθίσει αποταμιεύοντάς το.
  • Το Carousel music box! Τα δώρα για παιδιά όπως τα καρουζέλ παραμένουν διαχρονική αξία. Δημιουργεί μια ονειρική ατμόσφαιρα καθώς λειτουργεί ως προτζέκτορας και προβάλει στον τοίχο ή το ταβάνι παραμυθένιες εικόνες που χαλαρώνουν το παιδί!