Συμβουλές

Πιστολάκι μαλλιών – tips για σωστή χρήση

Το πιστολάκι μαλλιών είναι το αξεσουάρ που δεν λείπει από κανένα σπίτι, ωστόσο η λανθασμένη του χρήση μπορεί να φθείρει πολύ τα μαλλιά σου. Μάθε όλα τα tips για σωστή χρήση.

Το πιστολάκι των μαλλιών είναι ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ, όχι μόνο για το στέγνωμα των μαλλιών, αλλά και για φορμάρισμα ή χτένισμα. Ίσιωμα, χαλαρές μπούκλες ή οτιδήποτε άλλο θέλεις να πετύχεις στα μαλλιά σου μπορείς να το κάνεις με το πιστολάκι μαλλιών! Ωστόσο, αυτή η σχεδόν καθημερινή συνήθεια μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για την καλή υγεία των μαλλιών σου. Για αυτό έχουμε ετοιμάσει για σένα έναν πλήρη οδηγό με πολλά χρήσιμα tips για να χρησιμοποιείς σωστά το πιστολάκι μαλλιών σου. Είναι λάθη που συνήθως όλες κάνουμε είτε από άγνοια είτε από βιασύνη και αμέλεια. Τα χρόνια, όμως, λάθη μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ σημαντική φθορά της τρίχας σου, σε σπάσιμο, σε φριζάρισμα και σε ψαλίδα στις άκρες• δηλαδή, σε πολλά προβλήματα τα οποία θα μπορούσες να έχεις αποφύγει, και αντ’αυτών να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά χωρίς κόπο! Βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά…για αυτό σε καλούμε να ακολουθήσεις ευλαβικά τις συμβουλές μας για να προστατέψεις το τριχωτό της κεφαλής σου, τα μαλλιά σου και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου!

Χρησιμοποίησε σωστά τα πρόσθετα εξαρτήματα στο πιστολάκι μαλλιών!

Το πιστολάκι μαλλιών συνοδεύεται σίγουρα από ένα ακροφύσιο το οποίο εφαρμόζει στον φυσητήρα του και κατευθύνει τη ροή του αέρα προς ένα συγκεκριμένο σημείο, έτσι ώστε να μην διαχέεται παντού• με το ακροφύσιο ουσιαστικά επικεντρώνεις τον θερμό αέρα εκεί που θέλεις, δηλαδή σε συγκεκριμένες τούφες, έτσι ώστε να μην μπερδεύονται τα μαλλιά σου και να μην καταστρέφονται οι τρίχες σου. Είναι πολύ σημαντικό να το εφαρμόζεις και κατά το στέγνωμα των μαλλιών σου και όχι μόνο για το χτένισμα σου. Η σωστή χρήση του ακροφύσιου είναι να βρίσκεται παράλληλα με τη χειρολάβη, δηλαδή σε όρθια θέση ενώ θα πρέπει να κρατάς το πιστολάκι από τη λαβή. Ακόμη, μην κάνεις το λάθος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι μαλλιών όλα μαζί γιατί ταλαιπωρούνται πολύ και μπερδεύονται. Ο ιδανικός τρόπος είναι να τα χωρίσεις σε τούφες και να τα στεγνώνεις τμηματικά. Επίσης, άλλο ένα πολύ σημαντικό εξάρτημα που μπορεί να εφαρμόσει στον φυσητήρα είναι η λεγόμενη φυσούνα για όσες ή όσους έχουν σγουρά μαλλιά.

Η σωστή θερμοκρασία & καλλυντικά προστασίας από τη θερμότητα!

Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα της περιποίησης των μαλλιών σου είναι τα καλλυντικά προστασίας από τη θερμότητα. Βρες το καλλυντικό που σου ταιριάζει, ώστε να το εφαρμόζεις πριν από οποιαδήποτε συσκευή που εκπέμπει θερμότητα στα μαλλιά σου. Η αλήθεια είναι πως το σπρέι προτιμάται από ένα leave in conditioner ή από ένα λάδι, γιατί διανέμεται πιο ομοιόμορφα. Ό,τι κι αν σου ταιριάζει πάντως, σε κάθε περίπτωση, τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στην τρίχα ώστε να μην επιτρέπει στη θερμότητα να την καταστρέψει. Τώρα όσον αφορά τη σωστή θερμοκρασία, κάθε ποιότητα τρίχας έχει τις δικές της αντοχές και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά• για παράδειγμα, τα σγουρά μαλλιά έχουν αυξημένη ανθεκτικότητα στις πιο υψηλές θερμοκρασίες, σε αντίθεση με τα ίσια μαλλιά. Επίσης, πολύ μειωμένη αντοχή στη θερμότητα έχουν οι λεπτές τρίχες. Σε κάθε περίπτωση, το πιστολάκι μαλλιών πρέπει να το κρατάς από τη χειρολαβή και σε απόσταση τριάντα εκατοστών τουλάχιστον, και επίσης να βάζεις τη μεσαία σκάλα θερμότητας και όχι την υψηλότερη, καθώς η ψηλή θερμοκρασία καταστρέφει την τρίχα.

Πιστολάκι μαλλιών: Σωστή χρήση ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις!

Το πιστολάκι μαλλιών σου αναλόγως με τη χρήση του μπορεί να σου φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στα μαλλιά σου ή και όχι! Για την ακρίβεια, απλώς ακολούθησε τα παρακάτω βήματα με το πιστολάκι μαλλιών, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις. Εάν θέλεις όγκο στα μαλλιά σου, γύρισε το κεφάλι σου προς τα κάτω και στέγνωσε επιμένοντας στις ρίζες. Γενικώς, ο σωστός τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου είναι κρατώντας το πιστολάκι μαλλιών από τη ρίζα προς την άκρη, και όχι το αντίθετο. Οι άκρες είναι ήδη ταλαιπωρημένες και αφυδατωμένες για αυτό πρέπει να ξεκινάς το στέγνωμα πάντα από τη ρίζα. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό, το στέγνωμα των μαλλιών δεν πρέπει να είναι μια βιαστική διαδικασία. Πρέπει να τα στεγνώνεις απολύτως, έτσι ώστε εάν θες να τους κάνεις οποιοδήποτε χτένισμα, να μην έχουν την παραμικρή υγρασία. Εάν θέλεις να ισιώσεις τα μαλλιά σου κατόπιν, και θέλεις να τους δώσεις μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, χρησιμοποίησε μια βούρτσα και ίσιωσε από τη ρίζα έως την άκρη με το πιστολάκι μαλλιών.

Θέλεις το τέλειο ίσιωμα μαλλιών;

Υπάρχουν μυστικά ώστε να πετύχεις το τέλειο ίσιωμα μαλλιών με πιστολάκι μαλλιών, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αλλά με συγκεκριμένα βήματα.

  • Αρχικά, δεν χρειάζεται να αυξήσεις την ένταση της θερμότητας. Όπως ήδη είπαμε παραπάνω, η πολύ υψηλή θερμοκρασία δεν ενδείκνυται ιδίως για συγκεκριμένους τύπους μαλλιών. Το ίδιο ισχύει και για το ίσιωμα των μαλλιών σου.
  • Χώρισε τα μαλλιά σου σε τέσσερα σημεία και ίσιωσε τούφα τούφα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μία στρόγγυλη βούρτσα για να ξεκινήσεις τη διαδικασία. Αυτός ο τρόπος ενδείκνυται και για το στέγνωμα.
  • Στο τέλος, εάν το πιστολάκι μαλλιών σου βγάζει και κρύο αέρα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να «θωρακίσεις» το χτένισμά σου. Ωστόσο, μόνο ο ζεστός αέρας μπορεί να τα στεγνώσει και όχι ο κρύος.
  • Μετά το τέλος του ισιώματος χρησιμοποίησε λαδάκι για τα μαλλιά. Εφάρμοσε ελάχιστη ποσότητα για να κλειδώσεις την ελάχιστη υγρασία που απέμεινε και προσφέρεις λάμψη στα μαλλιά σου!
  • Φυσικά θα επισημάνουμε ξανά πως πριν δοκιμάσεις οποιαδήποτε συσκευή που εκπέμπει θερμότητα, να δοκιμάσεις τα ειδικά θερμοπροστατευτικά καλλυντικά.

Καθάρισε σωστά το πιστολάκι μαλλιών!

Εάν θέλεις να συντηρήσεις και να εξασφαλίσεις καλή απόδοση για το πιστολάκι μαλλιών σου, θα πρέπει να φροντίσεις να το διατηρείς καθαρό. Είναι μια απλή διαδικασία που ωστόσο συχνά αμελούμε να την κάνουμε με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το πιστολάκι μαλλιών σου με τη μέγιστη απόδοσή του. Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν; Όταν το πιστολάκι μαλλιών είναι εκτός λειτουργίας και κρύο, αφαίρεσε το φίλτρο του από το πίσω μέρος και καθάρισέ το σχολαστικά τρίβοντάς το με μια παλιά στενή οδοντόβουρτσα. Δώσε βάση στις οπές και απομάκρυνε όλα τα χνούδια, τη βρομιά αλλά και τη σκόνη. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μειώνουν την απόδοση του σεσουάρ σου και συχνά δημιουργούν μια δυσοσμία κατά τη χρήση. Επίσης, για να προλάβεις τη μελλοντική ζημιά, βάλε σε λειτουργία το πιστολάκι μαλλιών και κλείσε με το χέρι σου την έξοδο του αέρα, ώστε σε περίπτωση που έχουν εισχωρήσει μέσα τρίχες να καούν στην αντίσταση. Με αυτούς τους απλούς τρόπους καθαρισμού, θα διατηρείς το πιστολάκι μαλλιών σου σαν καινούριο!