Συμβουλές

Οδηγός αγοράς για ring light

Οδηγός αγοράς για ring light

Ένας αναλυτικός οδηγός για να βρεις το ring light που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Το ring light έχει αναδειχθεί σε ένα πολύ δημοφιλές gadget γιατί επιλύει με έναν πολύ απλό και οικονομικά προσιτό τρόπο το μεγάλο πρόβλημα του σωστού φωτισμού. Ο σωστός φωτισμός αδιαμφισβήτητα αποτελεί το απόλυτο συστατικό για την επιτυχία τόσο ενός άψογου μακιγιάζ όσο και για τη σωστή λήψη φωτογραφιών και video. Ακόμη και να μην είσαι επαγγελματίας makeup artist ή vlogger ή influencer, γιατί να μην αναβαθμίσεις κατά πολύ την ποιότητα των selfies σου; Τα καλά νέα είναι πως το ring light είναι ο απόλυτος σύμμαχός σου σε αυτό, και μάλιστα με εύκολη εφαρμογή και χρήση. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι είναι το ring light, ήρθε η στιγμή να μάθεις! Πρόκειται για ένα στεφάνι – εξού και ring – φωτός το οποίο βγαίνει σε αρκετές versions ώστε να βρεις την ιδανική για εσένα. Όποια κι αν διαλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο gadget με εύκολο και οικονομικό τρόπο θα σου επιτρέψει να έχεις τον απόλυτο έλεγχο πάνω στην εικόνα σου και να την απογειώσεις!

ring light: Γιατί σου είναι απαραίτητο αυτό το gadget;

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για το τεχνολογικό αξεσουάρ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών! Αυτό βέβαια από μόνο του και ακούγεται και είναι εντυπωσιακό. Ωστόσο, εξηγείται λογικά καθώς – ειδικά εν μέσω πανδημίας – ήταν απαραίτητο σε όσους επαγγελματίες δούλευαν με τηλεργασία από το σπίτι τους και μπορεί να μην είχαν τον σωστό και απαραίτητο φωτισμό για να αναδείξουν τον εαυτό τους σε ένα online meeting. Επίσης, είναι απολύτως απαραίτητο εργαλείο δουλειάς σε επαγγελματίες ή λάτρεις της φωτογραφίας, influencers αλλά και makeup artists. Ακόμη, όμως, και να μην δραστηριοποιείσαι σε τίποτε αυτά, εφόσον σε ενδιαφέρει η εικόνα σου και θέλεις να δείχνεις πάντοτε την καλύτερη εκδοχή της, το ring light είναι αυτό που χρειάζεσαι. Άψογο makeup, τέλειες selfies και video. Αναλογίσου μόνο όλες εκείνες τις φορές που ένας κακός ή ένας ελλιπής φωτισμός σου «χάλασε» τη φωτογραφία ή – ακόμη χειρότερα – σε εμπόδισε να πετύχεις ένα άψογο μακιγιάζ. Επειδή δεν αρκεί από μόνη της η ποιότητα της κάμεράς σου, εμπιστεύσου και το ring light για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις και να μην περιορίζεις τις δυνατότητές σου!

Τι χρώμα φωτός χρειάζομαι για το ring light μου;

Το χρώμα που θέλεις να έχει το ring light σου, αλλά και η θερμοκρασία του (ψυχρό/ θερμό), εξαρτάται αποκλειστικά από την αισθητική και τις ανάγκες σου. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, καθώς όλα μπορούν να είναι είτε σωστά είτε λάθος αναλόγως με το τι θέλεις να πετύχεις. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεσαι έναν έντονο φωτισμό για να βλέπεις όλες τις λεπτομέρειες σε ένα μακιγιάζ ή αν θέλεις ένα «ζεστό» – ατμοσφαιρικό φως για τις λήψεις σου. Αυτό όμως που πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις είναι τι αποτέλεσμα δημιουργεί η κάθε επιλογή για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως! Πάντως, εάν δεν θέλεις να περιοριστείς σε μία επιλογή, τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν ring light και με τις τρεις επιλογές καθώς και dimmer για να μπορείς να αυξομειώνεις την ένταση, για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Ακολουθούν αναλυτικά οι τρεις πιο συνηθισμένες διαφοροποιήσεις ενός ring light, το θερμό λευκό, το ψυχρό λευκό ή του πάγου και το daylight ή αλλιώς χρώμα ημέρας λευκό.

Τα βασικά είδη φωτισμού και τα χαρακτηριστικά τους

  • Θερμό λευκό: Το εν λόγω χρώμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μελί, δηλαδή είναι ένα χρώμα κοντά στο κίτρινο, αλλά όχι τελείως κίτρινο. Δημιουργεί μία ζεστή ατμόσφαιρα και ενδείκνυται για φωτισμό εσωτερικών χώρων σπιτιού.
  • Ψυχρό λευκό: Στον αντίποδα του θερμού λευκού, το ψυχρό λευκό ή λευκό του πάγου είναι μεν πολύ φωτεινό, αλλά δημιουργεί μία «κρύα» ατμόσφαιρα. Για αυτό επιλέγεται συνήθως για την κουζίνα ή για χώρους που απαιτείται δυνατός φωτισμός για να είμαστε ακριβείς. Ιδανικό και για να βλέπεις όλες τις λεπτομέρειες στη διαδικασία του μακιγιάζ ή για την αφαίρεση ανεπιθύμητων τριχών ή για το ξύρισμα στο μούσι για τους άντρες.
  • Daylight ή αλλιώς χρώμα ημέρας λευκό. Πρόκειται για μια απόχρωση στο ring light που προσεγγίζει κατά κάποιον τρόπο την ποιότητα του φωτός του ήλιου. Το συγκεκριμένο χρώμα βέβαια συγκαταλέγεται προς τα ψυχρά χρώματα, ως προς τη θερμοκρασία του. Μπορούμε να πούμε πως είναι κάτι ανάμεσα στα δύο παραπάνω, και αυτό έχει το θετικό πως συνδυάζεται εύκολα και με άλλα χρώματα, άρα ταιριάζει και στους περισσότερους χώρους.

Βρες το ring light που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου!

Η αλήθεια είναι πως πέρα από το χρώμα και τη θερμοκρασία του φωτός του ring light, καλό είναι να δώσεις έμφαση και στην εργονομία του. Τι εννοούμε; Υπάρχουν πάρα πολλές versions από ring light στη συλλογή μας. Τόσες πολλές που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη όσο εξεζητημένη και αν είναι! Το πρώτο που πρέπει να δεις είναι αν έχει υποδοχή για κάμερα – εκτός από κινητό – ώστε σε περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις κάμερα να μπορείς να το κάνεις. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων πως θα το χρησιμοποιείς, ώστε να ξέρεις αν θα πάρεις με τρίποδα, επιτραπέζιο ή ένα μικρό ring light που εφαρμόζει απευθείας πάνω στο κινητό σου. Αυτό το τελευταίο είναι αποκλειστικά για selfies, ενώ μπορείς να το έχεις εύκολα παντού μαζί σου. Σε περίπτωση που θέλεις να το ρυθμίζεις απομακρυσμένα θα πρέπει να στραφείς σε ένα ring light με τηλεχειριστήριο. Ακόμη, μπορείς να βρεις ring light με βάσεις που υποστηρίζουν και μικρόφωνο, ιδανικά για live streaming ή vlogging. Βρες το καλύτερο για εσένα στη συλλογή μας σε απίστευτα προνομιακές τιμές, και μη θέτεις κανέναν περιορισμό στις δυνατότητές σου!

Μάθε τα πάντα πριν αγοράσεις!

Επειδή πρόκειται για ένα gadget με πραγματικά πολλές δυνατότητες, σου προτείνουμε να κάνεις μία καλή έρευνα αγοράς ανάμεσα στα προϊόντα μας, πριν φτάσεις στην τελική σου επιλογή. Η γκάμα των επιλογών πραγματικά θα σε εκπλήξει! Πέρα από τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, να σημειωθεί πως υπάρχουν ring light που υποστηρίζουν δέκα διαφορετικά επίπεδα φωτισμού (!) καθώς και τρεις διαφορετικές θερμοκρασίες φωτός. Ακόμη υπάρχουν ring light που πωλούνται μαζί με επαγγελματικό καθρέφτη ο οποίος είναι σε συγκεκριμένες διαστάσεις και στρόγγυλου σχεδιασμού ώστε να εφαρμόζει στο ring light. Επομένως, πραγματικά δεν υπάρχει δικαιολογία, εάν ακόμη το σκέφτεσαι! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις υπόψη σου όλες τις παραμέτρους που έχουν αναφερθεί, να σκεφτείς λεπτομερώς τις ανάγκες σου, να ακολουθήσεις την αισθητική και το γούστο σου και να κάνεις δικό σου το κατάλληλο για εσένα ring light. Μην ξεχνάς πως μπορείς να τα βρεις και σε διαφορετικά χρώματα, ώστε να εναρμονίζονται πλήρως με τον περιβάλλοντα χώρο σου!