Συμβουλές

Πως επιλέγω εργαλεία για τεχνητά νύχια;

Συμβουλέψου τον αναλυτικό οδηγό αγοράς για όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για τα τεχνητά νύχια.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία που στοχεύουν στην περιποίηση των άκρων μας και για αυτό όταν έρχεται η ώρα να ασχοληθούμε με αυτά ενδεχομένως να μας πιάνει ένας μικρός πανικός. Ιδίως, μάλιστα, όταν πρόκειται για τεχνητά νύχια, όπου σε αυτήν την περίπτωση οι απαιτήσεις αυξάνονται κατακόρυφα. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεσαι έναν στοιχειώδη εξοπλισμό για να φτιάχνεις τα νύχια σου μόνη σου στον χώρο σου, όποτε θέλεις, ή να τα επιδιορθώνεις και να τα περιποιείσαι ανά πάσα στιγμή. Εάν λοιπόν θέλεις να τον αποκτήσεις και να μην έχεις να ζηλέψεις τίποτε από έναν επαγγελματικό εξοπλισμό, αποκτώντας τον φυσικά σε προνομιακές τιμές από τη συλλογή μας, διάβασε προσεκτικά τι ακριβώς χρειάζεσαι για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα στα τεχνητά νύχια. Άλλωστε, πρόκειται και για μία μακροπρόθεσμη επένδυση, καθώς το να μπορείς να φτιάχνεις μόνη σου τεχνητά νύχια, θα σου αποταμιεύσει όλα εκείνα τα χρήματα που θα έδινες στα ινστιτούτα ομορφιάς για αυτήν την υπηρεσία.

Όλα όσα χρειάζομαι για να φτιάξω τεχνητά νύχια!

Υπάρχουν πολλά είδη τεχνητών νυχιών, όπως τα μεταξωτά τεχνητά νύχια, το ακρυλικό ή το gel. Το πρώτο και κύριο είναι το να επιλέξεις ποια μέθοδο θέλεις να ακολουθήσεις για να προμηθευτείς εν συνέχεια τα κατάλληλα αναλώσιμα υλικά. Κάθε μέθοδος έχει τα υπέρ και τα κατά της, σημασία έχει να βρεις τι ταιριάζει καλύτερα σε σένα και με ποιο υλικό μπορείς να δουλέψεις τα τεχνητά νύχια. Για παράδειγμα, το ακρυλικό είναι ένα υλικό που στεγνώνει πολύ γρήγορα, επομένως, το άπλωμα του απαιτεί πολλή προσοχή για να μη φαίνεται χοντρό το νύχι. Από την άλλη όμως χρησιμοποιώντας ακρυλικό έναντι του gel κερδίζεις σε ανθεκτικότητα και διάρκεια, ενώ είναι ιδανικό για φυσική ενίσχυση. Επομένως, εστίασε στα θετικά και τα αρνητικά της κάθε επιλογής με βάση τις δικές σου ανάγκες. Από εκεί και πέρα και με βάση το υλικό σου, θα χρειαστείς και τον υπόλοιπο εξοπλισμό, ο οποίος χωρίζεται στα αναλώσιμα και τα μόνιμα εργαλεία. Τα μόνιμα, στα οποία θα επενδύσεις άπαξ, είναι το φουρνάκι, ο τροχός νυχιών, ο απορροφητήρας για να απορροφά τη σκόνη και ενδεχομένως ένας αποστειρωτής σε περίπτωση που θέλεις να έχεις έναν εντελώς επαγγελματικό εξοπλισμό, ή αν είσαι επαγγελματίας τεχνίτρια νυχιών.

Όσον αφορά τα αναλώσιμα, εκτός από το υλικό ενίσχυσης, δηλαδή το ακρυλικό ή το gel, θα χρειαστείς ακόμη λίμα και buffer νυχιών για λείανση και γυαλάδα. Στη συνέχεια, από αναλώσιμα υλικά έχεις ακόμη να επενδύσεις σε μερικά βερνίκια έτσι ώστε να ολοκληρώσεις το μανικιούρ σου. Διάλεξε ημιμόνιμα βερνίκια ή απλά (όζα) αναλόγως με τη διάρκεια που θέλεις. Στην περίπτωση που επιλέγεις να εφαρμόσεις ημιμόνιμο βερνίκι σε τεχνητά νύχια θα χρειαστείς και πάλι φουρνάκι. Όσον αφορά την επιλογή της λίμας θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και να βρεις αυτή που σου ταιριάζει και είναι κατάλληλη για τεχνητά νύχια. Τι εννοούμε κατάλληλη για τεχνητά νύχια; Μία λίμα σκληρή και τραχιά (100 grit) ενδείκνυται για τα τεχνητά νύχια. Αντιθέτως μία μαλακή και λεία λίμα είναι καλύτερη για τα φυσικά νύχια ώστε να αποδώσει σχήμα. Εάν βέβαια το μήκος των τεχνητών νυχιών σου είναι πολύ μεγάλο, τότε, καλύτερα να προτιμήσεις μια μέτριας σκληρότητας λίμα. Κάτι ακόμη που σου είναι εξίσου απαραίτητο είναι ένας κόφτης τεχνητών νυχιών.

Τεχνητά νύχια: Βρες την κατάλληλη συσκευή πολυμερισμού (φουρνάκι)

Η συσκευή πολυμερισμού για τα τεχνητά νύχια είναι μία πολύ σημαντική αγορά καθώς σου είναι απαραίτητη και κατά την ενίσχυση των τεχνητών σου νυχιών αλλά και για το πέρασμα με ημιμόνιμο βερνίκι. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος έτσι ώστε οι δυνατότητές του να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σου. Για να δούμε αναλυτικά τις διαφορές ανάμεσα σε UV συσκευή πολυμερισμού, Led συσκευή πολυμερισμού ή σε UV/Led συσκευή πολυμερισμού. Εάν λοιπόν πρόκειται να χρησιμοποιείτε τη συσκευή πολυμερισμού (φουρνάκι νυχιών) κάθε μέρα τότε θα πρέπει να στραφείτε σε λάμπα με μεγάλη διάρκεια ζωής, ικανή να πολυμερίσει όλα τα υλικά και με ισχύ δυνατή ώστε να πολυμερίζει όλα τα προϊόντα που αφορούν στα τεχνητά νύχια και στο μανικιούρ• gel, ακρυλικά,  ημιμόνιμα βερνίκια. Η καλύτερη επιλογή λοιπόν για εσένα είναι μία συσκευή πολυμερισμού UV/Led η οποία συνδυάζει τις δύο λάμπες και πολυμερίζει όλα τα υλικά, εκπέμποντας φως σε δύο μήκη κύματος, στα 365nm και στα 405nm. Οι συσκευές πολυμερισμού UV πολυμερίζουν μόνο προϊόντα UV, ενώ οι αντίστοιχες Led μόνο συγκεκριμένα Led προϊόντα.

Χρειάζομαι έναν τροχό νυχιών;

Ο τροχός νυχιών είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο προϊόν για εσένα που ασχολείσαι με την περιποίηση των άκρων σου και αγαπάς τα τεχνητά νύχια. Φυσικά είναι ένα εντελώς απαραίτητο εργαλείο για μία επαγγελματία του χώρου. Για να περιποιηθείς τα τεχνητά νύχια με τον τρόπο που τους αρμόζει, ένας τροχός νυχιών είναι ο αναγκαίος σύμμαχός σου. Ο τροχός είναι αυτό το εργαλείο που λειτουργεί ως λίμα και buffer, ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει πως λειτουργεί με τον πιο αποδοτικό τρόπο ως προς το λιμάρισμα των νυχιών σου, προσφέροντάς σου το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι, και παράλληλα, καθαρίζει την επιφάνεια του νυχιού σου από οποιαδήποτε υπόλειμμα. Στη συλλογή μας μπορείς να ανακαλύψεις επαγγελματικούς τροχούς νυχιού ρεύματος με ισχύ 64 watt (35 χιλιάδες στροφές) που διαθέτουν πεντάλ, αλλά και μικρότερης ισχύς τροχούς – 9 watt – ιδανικούς για οικιακή χρήση με 5 μύτες για πολλαπλή χρήση (λιμάρισμα, γυάλισμα, στίλβωμα). Ανακάλυψε τον τροχό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου μέσα από μία ευρεία γκάμα προϊόντων, είτε επιλέγεις να έχεις τεχνητά νύχια είτε φυσικά.

Ο τροχός, πράγματι, είναι ένα τόσο αποτελεσματικό και αποδοτικό εργαλείο που χρειάζεται την προσοχή σου κατά τη χρήση του. Μία λάθος κίνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή βλάβη στα τεχνητά νύχια. Υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες που αν τους ακολουθείς ευλαβικά, κανείς δεν θα πονέσει! Κανόνας πρώτος: Σωστή ταχύτητα και ένταση! Διάβασε καλά τις οδηγίες χρήσης και βρες την κατάλληλη ένταση και ταχύτητα όταν λειτουργεί ως λίμα και τις αντίστοιχες όταν λειτουργεί ως buffer νυχιού. Φυσικά δεν μπορείς να έχεις την ίδια ταχύτητα και ένταση για όλες τις εργασίες πάνω στο νύχι. Ως buffer νυχιού, λοιπόν, ο τροχός θα πρέπει να δουλεύει σε πολύ χαμηλή ένταση και ταχύτητα για να αποφύγεις τους τραυματισμούς, ενώ στην περίπτωση που εργάζεται ως λίμα μπορείς να έχεις γρήγορη ταχύτητα και υψηλή ένταση για να απομακρύνεις με ευκολία τις περιττές γωνίες και να δώσεις το σχήμα που θέλεις στα τεχνητά νύχια ή στα φυσικά. Κανόνας δεύτερος: Απολύμανε τις κεφαλές μετά από κάθε χρήση, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αντιλαμβάνεσαι πως ο σχολαστικός καθαρισμός του είναι καίριας σημασίας για την καλή υγιεινή.