Συμβουλές

Φουρνάκι νυχιών – πως να επιλέξεις το σωστό

Αποστείρωση εργαλείων – η σωστή διαδικασία και τα σωστά εργαλεία

Γνώρισε τα χαρακτηριστικά των συσκευών πολυμερισμού και βρες την κατάλληλη συσκευή πολυμερισμού ή αλλιώς το φουρνάκι νυχιών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου

Μία συσκευή πολυμερισμού, ή αλλιώς ευρέως γνωστό ως φουρνάκι νυχιών, είναι απολύτως απαραίτητη σε μία ή έναν επαγγελματία, αλλά και για εσένα που ασχολείσαι ερασιτεχνικά με τα νύχια σου. Για αυτό δεν υπάρχουν μόνο φουρνάκια νυχιών για επαγγελματίες, αλλά και ημι-επαγγελματικά που απευθύνονται σε ένα μεγάλο ποσοστό που ασχολείται με την αισθητική των άκρων του στο σπίτι του για χόμπι και για αυτοφροντίδα! Επειδή όμως υπάρχουν πολλές συσκευές πολυμερισμού που διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, πριν αγοράσεις ένα φουρνάκι νυχιών καλό είναι να προβείς στην προσωπική σου έρευνα, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τις ανάγκες σου καλύτερα από εσένα. Επένδυσε σωστά σε ένα φουρνάκι νυχιών που θα γίνει ο απόλυτος βοηθός σου στο να «χτίσεις» φυσικά ή τεχνητά νύχια (gel ή acrylic) αλλά και στο βάψιμο των νυχιών με ημιμόνιμο βερνίκι. Αυτό που προέχει στις συσκευές πολυμερισμού είναι να γνωρίζεις ποιος τύπος λάμπας ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και από εκεί και πέρα να δώσεις βάση και στα υπόλοιπα τεχνικά – τυπικά χαρακτηριστικά.

Ποια λάμπα πολυμερισμού να διαλέξω στο φουρνάκι νυχιών;

Η συσκευή πολυμερισμού είναι απαραίτητη για το ημιμόνιμο βερνίκι, το gel ή το acrygel. Όλες αυτές οι τεχνικές και τα υλικά τους απαιτούν λάμπα πολυμερισμού για να στεγνώσουν πάνω στο νύχι! Όπως καταλαβαίνεις το πλέον σημαντικό στο φουρνάκι νυχιών είναι η λάμπα. Οι κατηγορίες των λαμπτήρων στις συσκευές πολυμερισμού είναι οι εξής δύο: UV και LED. Κάθε μία εξυπηρετεί διαφορετικά πράγματα, συγκεντρώνει πλεονεκτήματα αλλά και ελλείψεις. Στην πλούσια συλλογή μας θα βρεις φουρνάκια νυχιών είτε με τον έναν τύπο λάμπας είτε με τον άλλον, αλλά και φουρνάκια που έχουν και τους δύο τύπους λάμπας, για να μη χρειαστεί να συμβιβαστείς με λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι! Βέβαια, είναι φυσικό για έναν επαγγελματία του χώρου οι απαιτήσεις να αυξάνονται σε σχέση με τις ανάγκες του ατόμου που το θέλει για προσωπική χρήση, και σαφώς μη επαγγελματική. Σκέψου πως ένα φουρνάκι νυχιών που προορίζεται για οικιακή χρήση, μπορεί να σε καλύψει με ισχύ στα 9 Watt, ενώ ένα αντίστοιχο επαγγελματικό φουρνάκι νυχιών απαιτεί 48 Watt εάν είναι LED και 36 Watt εάν είναι UV/LED.

Τα χαρακτηριστικά των UV και των LED λαμπτήρων!

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της κάθε επιλογής.

  • Λάμπα πολυμερισμού τύπου UV: Ένα φουρνάκι νυχιών UV εκπέμπει ένα αόρατο φάσμα υπεριώδους ακτινοβολίας σε ένα μήκος κύματος των 365nm και πολυμερίζουν μόνο τα UV προϊόντα. Το σημαντικό εδώ είναι να γνωρίζεις ότι τα προϊόντα που θα πολυμερίσεις πρέπει να είναι αποκλειστικά UV. Τώρα ως προς τον «χρόνο» ζωής της λάμπας, μία λάμπα UV εξασθενίζει σε περίπου τρεις έως έξι μήνες, και χρειάζεται αντικατάσταση. Θα καταλάβεις πότε χρειάζεται αλλαγή, όταν το ένα άκρο της λάμπας – αυτό που συνδέεται με το φουρνάκι νυχιών – αρχίζει να μαυρίζει.
  • Λάμπα πολυμερισμού τύπου LED: Τα φουρνάκια LED εκπέμπουν και αυτά σε ένα μήκος κύματος, στα 405nm. Ούτε τα φουρνάκια νυχιών με LED λάμπα μπορούν να πολυμερίσουν όλα τα προϊόντα, αλλά μόνο συγκεκριμένα LED προϊόντα. Η αντοχή των συγκεκριμένων λαμπτήρων είναι σαφώς μεγαλύτερη από τη διάρκεια των UV, καθώς διαθέτουν 50.000 ώρες ζωής, δηλαδή, κατά προσέγγιση πέντε έτη.

Γιατί να επενδύσω σε ένα φουρνάκι νυχιών;

Σε συνέχεια των παραπάνω, κάτι ακόμη πολύ σημαντικό που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι πως τα Watt που διαθέτει ένα φουρνάκι νυχιών δεν είναι το σημαντικότερο για την αποδοτικότητά του. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα, η ποσότητα αλλά και η στρατηγική τοποθέτηση των λαμπτήρων LED εντός της συσκευής πολυμερισμού. Όσον αφορά τα φουρνάκια νυχιών LED/UV, τα οποία πολυμερίζουν όλα τα υλικά, είναι η καλύτερη επιλογή για τους επαγγελματίες, ώστε να μη δεσμεύονται ως προς τη διαλογή των υλικών τους. Πέραν όμως των επαγγελματιών, που σίγουρα η σωστή συσκευή πολυμερισμού είναι μία καλή επένδυση και ένα εργαλείο εργασίας το ίδιο μπορεί να ισχύει και για εσένα• δηλαδή εσένα που δεν είσαι επαγγελματίας στον χώρο της ομορφιάς και απλώς αγαπάς να περιποιείσαι τα άκρα σου! Η αγορά μιας αξιόπιστης συσκευής πολυμερισμού μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επένδυση, ιδίως εάν σκεφτείς πόσα έξτρα χρήματα θα γλιτώσεις από τα ινστιτούτα αισθητικής φτιάχνοντας μόνη σου τα νύχια σου! Σε αυτήν την περίπτωση, πραγματικά, μιλάμε για μία πολύ καλή επένδυση!

Φουρνάκι νυχιών & λειτουργικότητα!

Στα βασικά θέματα της λειτουργικότητας μιας συσκευής πολυμερισμού – μετά τους λαμπτήρες – είναι οι χρονοδιακόπτες. Ένα επαγγελματικό φουρνάκι νυχιών καλό είναι να διαθέτει τέσσερις χρονοδιακόπτες λειτουργίας• είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ρυθμίσεις τόσο τον χρόνο όσο και την ένταση του πολυμερισμού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να «προφυλάξεις» ακόμη και τα πιο ευαίσθητα νύχια για να μην ταλαιπωρηθούν πολύ. Γενικώς, το να έχεις ένα φουρνάκι νυχιών υψηλών προδιαγραφών είναι απαραίτητο στην περίπτωση που είσαι επαγγελματίας• στην περίπτωση, ωστόσο, που δεν είσαι μπορείς να καταφύγεις και σε μία συσκευή πολυμερισμού που σου καλύπτει μεν τις ανάγκες σου, χωρίς όμως να συγκεντρώνει απαραίτητα όλα αυτά τα top χαρακτηριστικά, και μάλιστα σε οικονομικότερη τιμή. Επαναλαμβάνουμε πως για να χρησιμοποιήσεις υλικά όπως gel, acrygel αλλά και ημιμόνιμο βερνίκι απαιτείται αποκλειστικά και μόνο πολυμερισμός, πράγμα που σημαίνει πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το φουρνάκι νυχιών σου είναι απολύτως απαραίτητο, ακόμη και αν απλώς το να φτιάχνεις τα νύχια σου είναι η αγαπημένη σου ασχολία.

Βρες τη συσκευή πολυμερισμού που είναι ιδανική για εσένα!

Μιλήσαμε για τα πολύ σημαντικά κριτήρια κατά την επιλογή της συσκευής πολυμερισμού, και αυτά επιγραμματικά είναι η επιλογή της λάμπας πολυμερισμού, η ισχύς των Watt και οι χρονοδιακόπτες του. Αυτές είναι οι σημαντικότερες παράμετροι για μια πετυχημένη επιλογή. Πέραν όμως των πρακτικών, θα πρέπει να είσαι προσεκτική ως προς και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής. Δηλαδή, εάν διαθέτει ψηφιακή οθόνη ή όχι, καθώς και το design της, γενικώς. Ακόμη, μπορείς να βρεις φουρνάκι νυχιών σε σετ μαζί με τροχό συνήθως, και ίσως κάποια τεχνολογία που «ρουφάει» τη σκόνη από τον τροχό. Ένα τέτοιο φουρνάκι νυχιών – σετ φυσικά για έναν επαγγελματία είναι πάρα πολύ βοηθητικό, αλλά όχι αποκλειστικά και μόνο για αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ακριβώς τις ανάγκες σου πριν κάνεις την έρευνά σου για οποιοδήποτε προϊόν θέλεις να αγοράσεις και να το βρεις στη συλλογή μας, καθώς εκεί θα βρεις ό,τι και να χρειάζεσαι σε προνομιακές τιμές.